Jelovnik

Restoran „Dva jelena“ je simbol tradicionalne srpske kuhinje, jedna od najstarijih beogradskih kafana i najveći à la carte restoran u SFRJ. Okuplja poštovaoce urbanog duha Beograda, ljubitelje nacionalne kuhinje i dobrih vina iz Srbije i celog sveta.

Jelovnici po kojima je kafana nadaleko poznata rađeni su 1. septembra 1921. godine i 8. januara 1928. godine, a radio ih je čuveni kuvar Žarko Dačić.

„Noazete za dve osobe" (file, pečurke, mozak na žaru, sos od pavlake i kostiju), stek "Čika Đura", razni medaljoni (sa pečurkama, na žaru, na skadarski način), jagnjetina i prasetina, samo su neka jela iz široke ponude, koja daju poseban gurmanski pečat ovom restoranu.

Riblji specijaliteti (dimljena pastrmka, lignje, škarpine) su takođe na meniju.

Pored velikog izbora specijaliteta sa roštilja, jela od mesa i kuvanih jela, restoran u ponudi ima i vegetarijanski meni i obrok salate, ali i poslastice poput tufahija, sladoleda, gratiniranih palačinki, orasnica, itd.

Jela od divljači su poseban specijalitet u našoj kuhinji po kojoj je restoran i dobio ime .

Ipak, o hrani je teško pričati – u njoj se uživa. A da uživanje bude veće, za vreme ručka atmosferu oplemenjuju zvuci klavira, dok su večere rezervisane za nezaboravan provod uz tamburaše, starogradsku i evergrin muziku.

Dođite i uverite se zašto smo poznati kao jedan od najboljih restorana.