Knjiga utisaka

Poseta engleskog premijera Margaret Tačer, 24.09.1980.

"Sve čestitke i komplimenti u prvom redu projektantu za izuzetno i nadahnuto ostvarenje koje nam može poslužiti kao uzor kako se može venčati lepo i korisno. Domaćinima takođe čestitke za podršku i istrajnost u sprovođenju koncepcije. Srećno i berićetno!"

Dorbilo M. Nikolić, Akademski slikar - grafičar

"Zaista velelepno. Praznik za Beograd i sve nas."

Jana Nikolić

"Nadam se da će ovaj divni ambijent, delo našeg poznatog arhitekte i slikara Ilije Gligorijevića, koji je još jedanput potvrdio svoj veliki talenat i nepogrešiv ukus, doživeti puno ludih noći!"

Lazar Šećerović

"The hospitality and friendship shown to us in Yugoslavia will always be remebered with affection"

R. S. Nicosia, Cyprus

"U ovoj kafani smo se venčali danas, 12. oktobra 1980. Srećni smo zbog toga! I dalje ćemo biti gosti lepog lokala "Dva jelena""

Zoki

«I na kraju, Oskar ide u ruke... "Dva jelena"! Smešten u boemskoj četvti Skadarlija, ovaj restoran ne može da ne privuče svačiju pažnju, posebno kad se zna da iz njega neprestano dopire živa muzika, a okolo se širi nevjerovatno prijatan miris kuvane hrane. Osim toga, sama unutrašnjost ljude navodi na pomisao da upravo obeduju u nekoj seoskoj kući i da su im svi koji se tu nalaze prijatelji. Pritom, hrana je vrhunskog kvaliteta da mnogi državnici i predsednici raznih zemalja pri poseti glavnom gradu ne propuštaju da pojedu barem jedan obrok ovde.»

Jamie Oliver, 17.09.2012