O nama

Osnovan davne 1832.godine, restoran Dva Jelena je vekovni simbol Beograda, čuvar tradicije i boemskog duha. Poznat je po specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje vrhunskog kvaliteta, svom  toplom ambijentu i starogradskoj muzici. Restoran poseduje nekoliko unutrašnjih sala i pet terasa koji odišu hedonizmom. Svakog dana u nedelji za vreme ručka i večere uživajte u nezaboravnom provodu uz tamburaše i starogradsku muziku.

Imenu restorana su kumovali beogradski lovci, a proslavili su ga slavni gosti, umetnici, i predstavnici naše kulture poput Đure Jakšića, Žanke Stokić, Laze Kostića, Milovana Glišića, i mnogih drugih. Legenda naše narodne muzike, Toma Zdravković, je često gostovao u restoranu. Dva Jelena su bila nezaobilazna destinacija za brojne državnike koji su obeležili našu i svetsku istoriju: maršal Josip Broz Tito, Margaret Tačer, Džimi Karter, i mnogi drugi.

Poslednjih godina nove redove u priči ispisali su Pirs Brosnan, Žerar Depardje, tim Džejmi Olivera, brojne glumačke ekipe srpskog filma, muzičari, slikari, fotografi, dizajneri, i razni pustolovci željni autentičnih iskustava. 

Kao nekada tako i dan-danas, “DVA JELENA”  je neprolazna atrakcija i mesto na kom nastaju uspomene, nastavlja da okuplja hedoniste celog sveta, pružajući im istinsko uživanje, autentično iskustvo i momente za pamćenje.